hypnotherapie Tilburg en omstreken logo

Hypnotherapie in Tilburg e.o.

Aan de slag

Wat is Trance?

Wat is trance? Net als dromen, dagdromen, slapen, flow en wakker zijn is trance een mens-eigen en alledaags natuurlijk verschijnsel. Het zijn jouw en mijn door de dag heen voorkomende veranderende bewustzijnstoestanden. Ook blind van woede zijn, vlinders in je buik door verliefdheid, op een roze wolk zitten, verwondering, euforie, etc, dragen allemaal de ingrediënten voor het brein in zich waarmee dagelijkse trance-achtige toestanden spontaan kun-nen ontstaan.

Alledaagse spontane trance.

Alledaagse spontane trance (her)ken je waarschijnlijk ook wel als jij ergens zo intensief in opgaat (absorbtie) dat de omgeving lijkt te verdwijnen. Bijvoor-beeld bij: het helemaal opgaan in een boek, herinneringen, film, gesprek, ver-haal, autorit, muziek, handeling (bijv. sport/spel/dans) of dagdroom. Het is ook te zien in het kind dat we innig zien praten met een denkbeeldig vriendje…, Kortom: In ons dagelijkse leven is dus meer ‘spontane trance’ aanwezig dan je tot nu toe dacht. Het is van alle tijden, in talloze tradities binnen vele culturen.

Hypnotherapie tilburg

Waar jouw aandacht naar toe gaat ligt de trance om de hoek

Wat is Hypnose?

Wat is hypnose? It takes two to tango! We hebben het over Hypnose als een methode tussen twee samenwerkende mensen (Jij en Ik) in een gecreëerd kli-maat van vertrouwen waar deze trance kan ontstaan om doelgericht te benut-ten. Daar aan voorafgaand ervaar je onder begeleiding dat jouw eigen trance-vermogen in en door jezelf is op te wekken. Dit wordt de trance-inductie ge-noemd. Hypnose in een therapeutisch kader wordt dan gezien als een ‘intern gerichte open focus’ waarin jij je tijdelijk losmaakt van de feitelijke externe werkelijkheid en opgaat in ‘jouw eigen innerlijke werkelijkheid’. Wat is dan hypnotherapie? Zie hieronder meer informatie.

HypnoprevenT zet moderne hypnotherapie in als methode voor hoofd, hart en lichaam.

Lees hieronder verder

• Wat is trance en hypnose?
• Wat is hypnotherapie?
• Wanneer hypnotherapie?
• Mijn slimme onbewuste
• Mezelf even voorstellen:
• Uitgangspunten (Visie en Doel)
• Hypnotherapie in Tilburg