hypnotherapie Tilburg en omstreken logo

Hypnotherapie in Tilburg e.o.

Afspraak en praktijk

Na telefonisch contact (dit is vaak de ijsbreker) en gemaakte afspraak volgt een intake/kennismakingsgesprek. Ik heb alle begrip als je dat spannend kunt vinden. Wees gerust. Veelal blijkt het voor vele mensen reuze mee te vallen en wordt het als een opluchting ervaren. Nadat je me je thuis ingevulde intake-formulier hebt gegeven wordt in vertrouwen goed, serieus en neutraal naar je geluisterd. Er wordt zo informatie verzameld en heb je ruimte om vragen te stellen. De aandacht gaat vooral eerst naar jou uit. Daarna het helder krijgen van je hulpvraag en kijken we wat je doel is. Al pratende ontstaat zo in samenspraak een rekbaar behandelplan hoe we het een en ander vorm gaan geven. Soms kan er al een beetje gewerkt/ervaren worden.

Is er een basis tot samenwerking (de befaamde klik) en past je hulpvraag binnen de therapie dan kan een afspraak voor een eerste sessie worden gemaakt. Bij uitzondering is er soms onduidelijkheid over hulpvraag en doel. Een tweede gesprek is dan nodig of ontstaat er in de eerste sessies meer duidelijkheid. Soms is doorverwijzing nodig.

Evaluatie:

Gedurende jouw proces kan je hulpvraag alsook je gestelde doel veranderen. Dit komt omdat jouw inzichten en mogelijkheden toenemen. Vaak ook zijn er al vorderingen gaande of raakt je proces in een versnelling. Zo niet gaan we na ‘door wat, waar en hoe’ vanuit jouw behoefte bijgestuurd kan worden. Om je proces en wensen op de voet te volgen wordt er regelmatig tussendoor een evaluatie gehouden.

Er wordt in samenspraak ook ingeschat of de frequentie van de sessies ver-minderd kan worden. Voor kortdurende hypnotherapie geldt realistisch: Kort waar kan langer waar nodig. Een en ander hangt af van bijvoorbeeld: je probleem
of situationele factoren.

HypnoprevenT houdt praktijk binnen ‘het Kloosterhuis’. Een klein rustiek voor-malig klooster waar in het verleden een Clarissenorde gevestigd was. Reacties van mensen zijn vaak dat ze er meteen bij het binnen zijn een ‘rust’ ervaren. Sessies in deze ‘rust’ duren 75 minuten. Hierin krijg je als persoon voldoende ruimte en aandacht voor je zelf. 

HypnoprevenT zet moderne hypnotherapie in als methode voor hoofd, hart en lichaam.

Lees hieronder verder

• Scholing/studie/ervaring
• Visie en Doel) binnen HypnoprevenT
• Aan de slag
• Afspraak en praktijk
• Ervaringen
• Even voorstellen