hypnotherapie Tilburg en omstreken logo

Hypnotherapie in Tilburg e.o.

Ervaringen:

HIERONDER ENKELE REACTIES VAN MENSEN EN AL DIE VELE ANDEREN DIE MIJ HEBBEN LATEN GROEIEN, EN IK HEN HIER DANKBAAR VOOR BEN!
 

Van impasse naar dilemma naar uitkomst
Er doen zich momenten in je leven voor dat het fijn is als iemand een tijdje met je meeloopt. Omdat je even niet zo goed meer weet in welke richting je leven zich beweegt. Omdat je voelt dat je vastzit in bepaalde patronen. Je weet dat ze niet helpend zijn maar hoe doorbreek je ze dan? Het gevoel dat je te ver van jezelf af staat. Met een mix van deze gevoelens ben ik bij Jan en Praktijk HypnoprevenT terecht gekomen. Hij nam de tijd en de rust om de knelpunten samen met mij de ‘ontdekken’ en aan te pakken. Van onderzoekend en aftastend naar heel concreet en doortastend. Volgend en aansluitend maar ook leidend en confronterend. Net wat op dat moment nodig was. Met als mooie eindconclusie dat het onderbewuste het al wist voordat ik me er bewust van was. Dank voor de inzichten en het meelopen.
P. uit T.

Innerlijke opruiming
Ik kwam bij Jan omdat ik voor mijn gevoel nog wat op te ruimen had. Ik had met regelmaat fysieke klachten zoals nekpijn en ervaarde lichamelijke spanningen in bijvoorbeeld mijn kaken en onderrug. Ik had de neiging om veel in mijn hoofd te zitten waardoor ik snel geïrriteerd was. Emoties had ik niet altijd in de hand en waren vaak heftiger dan bij een situatie of gebeurtenis paste. Jan is een lieve en rustige man die onbevooroordeeld naar je luistert en gerichte vragen stelt om jouw onderliggende thema(‘s) in kaart te brengen. Wanneer de rode draad zichtbaar is past hij verschillende methoden toe. Jan neemt echt de tijd voor je, maakt patronen inzichtelijk en geeft wijze lessen mee in de vorm van quotes of mooie verhalen. Een grapje af en toe houdt de boel luchtig, ik voelde me echt op mijn gemak bij Jan. Na de behandeling ervaar ik meer innerlijke rust. De zware emotionele lading van gebeurtenissen in mijn leven is weg waardoor mijn emoties nu ook beter in balans zijn. Het zijn herinneringen geworden waar ik geen last meer van heb. Jan heeft me mooie dingen geleerd en me laten zien dat het hier en nu fijner is dan het daar en toen.

Jeanine uit Berkel-Enschot

Aha-Moment
Ik bezocht Hypnoprevent zo’n anderhalf jaar geleden voor het laatst, maar dacht er nu toch weer aan terug. Jarenlang worstelde ik met onverklaarbare vermoeidheid, spanningen, stress en algemene ontevredenheid. Na veel pogingen bij diverse psychologen en therapeuten zonder succes, was mijn ervaring met Jan direct anders. Het komt soms voor dat je iets mentaal begrijpt, maar emotioneel nog niet helemaal. Het is alsof er een ‘aha-moment’ moet plaatsvinden. Bij Jan heb ik dat meerdere keren ervaren. Hij legt je niets op, oordeelt niet en stelt soms intrigerende vragen. Vaak kwamen mijn inzichten dagen of zelfs weken na een sessie, nadenkend over de betekenis van zijn woorden of vragen. Dan, plotseling, viel alles op zijn plek. Dit gold ook voor de oefeningen en opdrachten. Ik besef dat geen enkele therapie een magische oplossing biedt; de antwoorden liggen meestal in onszelf. Het gaat erom wie je kan begeleiden om deze innerlijke inzichten te ontsluiten. Voor mij was dat Jan. Ik ben hem eeuwig dankbaar. Zijn aanpak zal misschien niet voor iedereen werken, maar waarom zou je het niet een kans geven? Jan, bedankt.

Wesley N. uit Tilburg

Nagels- en vingerbijten
Met mijn hulpvraag over het nagels- en vingers bijten werd ik van kastje naar de muur gestuurd. Waar moest ik hulp vragen? Ik had geen idee want waar ligt het probleem? Uiteindelijk ben ik bij Hypnoprevent terecht gekomen. De kern van het bijten werd duidelijk en door middel van allerlei oefeningen met Jan ben ik mezelf gaan leren kennen en omarmen. De vooruitgang die ik heb gemaakt is reuze en ik bedank Jan hier van harte voor. Hij heeft me denk ik veel handvatten gegeven om kritisch en zelfbewust te kunnen kijken. “Denk je dat of weet je dat?” zou Jan vragen. Nou Jan: “dat weet ik zeker”.
Nogmaals Jan bedankt! Het gaat goed met me.
Groetjes I. uit O.

Beter leven
“Het heeft lang geduurd voordat ik me er aan over kon geven, maar het heeft
me een LEVEN opgeleverd, ben erg dankbaar”
D. uit T.

Shook up
“Was een bijzondere ervaring vandaag en zoals ik al zei: I’m all shook up!! Met dank…,”
DO. uit T.

Kaart
Hallo Jan,
Ik weet dat jij raar vindt, dat een cliënt een kaart stuurt naar een therapeut. Nou ik kan het niet laten om geen kaart naar jou te sturen! Hmm…, Misschien ben ik ook een raar cliënt! P.s. Wat vindt jij van mijn zelfgemaakt kaart?!
R. uit G.

Totaal bij jezelf
“Bij Jan kom je helemaal en totaal bij jezelf, soms confronterend maar het levert je iets fantastisch op! Jan is als therapeut onbevooroordeeld, je mag jezelf zijn en hij heeft de gave om jezelf te accepteren om van daar uit je eigen kracht in te kunnen inzetten voor de rest van je leven”
D. uit T.

Verlatingsangst
Ik heb contact opgenomen met Jan vanwege angst voor verlating die steeds meer in de weg ging staan in mijn dagelijks leven en relatie. Ik had zo veel moeite met het drukke sociale leven van mijn vriend en de feestjes waar hij heen gaat, dat de angst voor wat er kón gebeuren ontzettend veel energie kostte en zelfs zorgde voor paniek aanvallen. Dit bracht soms ook mijn relatie in gevaar. Met Jan ben ik aan de slag gegaan met deze angst door middel van verschillende oefeningen. Doordat ik erg praktisch ben ingesteld was ik eerst sceptisch over het feit dat ik geen echte ‘handvaten/stappenplannen’ kreeg voor hoe ik met bepaalde situaties om moest gaan, maar het is me erg duidelijk gebleken dat wat Jan deed een stuk effectiever was 😉 Sessie voor sessie maakte ik ontzettend grote stappen waarvan ik ook direct het effect zag in het dagelijks leven. De relatie met mezelf en met mijn vriend is nu een stuk ontspannener, en kost veel minder energie. Ik kan er nu op vertrouwen dat wanneer ik reageer, dit een volwassen reactie is en geen kindse reactie vanuit oude pijn. Dit haalt een hoop zelftwijfel weg. Al met al ben ik heel blij dat ik de stap heb genomen om hulp te zoeken van Jan bij mijn probleem. Wat we samen hebben bereikt had ik niet alleen gekund. Nogmaals, heel erg bedankt!
A uit T.

Resultaat
“Een therapie waar je echt aan jezelf werkt en je al snel resultaat ziet en merkt”.
C. uit T.

Recht heb op
“Een plezierige ontspannen en zeer diepmenselijk doorvoelde aanpak. Dankbaar voor de manier waarop mij werd duidelijk gemaakt dat ik het recht heb op ontspanning en fijne gevoelens. Dank voor de fijne therapielessen”.
H.D. uit T.

Veel duidelijk
“Ik ben je gisteren vergeten te vertellen dat ik denk dat jij een goede coach bent. Je maakte me met weinig woorden en heel indirect heel veel duidelijk en dat vind ik een heel goede coachvaardigheid”
M. uit T.

Geleerd en afgeleerd.
“Jan gaat respectvol en onbevooroordeeld met je aan de slag. Veel geleerd en afgeleerd. Nooit gedacht dat een ‘ontdekkingstocht naar jezelf’ zo confronte-rend maar tegelijkertijd interessant & leerzaam kan zijn. Ik heb er veel aan gehad. Niet meer twijfelen, maar doen”.
S. uit T.

Pijnlijk verleden
“Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik mijn gevoel heb laten spreken en met HypnoprevenT contact heb opgenomen. Ik was zoekende: zoekende om een deel van mijn gevoel te begrijpen; er inzicht in te krijgen en er mee om te leren gaan. Jan bleek direct al als geen ander precies de gevoelige snaar te raken op dat moment, wanneer ik er totaal geen erg in had en het passeerde…, ik praatte er gewoonweg overheen; zag het niet; (h)erkende het niet; totdat Jan me ermee confronteerde. Top! Herkennig – erkenning – aanpak – verande-ring! Ik heb binnen HypnoprevenT van Jan geleerd dat ikzelf altijd een keuze heb en dat geborgenheid voor mezelf creëren belangrijker en krachtiger is dan enkel veiligheid. Jan heeft me handreikingen gegeven door me inzicht te geven in mijn eigen zijn; nog verder dan ik dacht dat ik kon gaan en heb mezelf nog beter leren kennen. De inzichten in mijn leven zorgen ervoor dat ik nu een stuk pijnlijk verleden kan bekijken; ervaren…, zonder dat ik er emotioneel nog last van heb. Het beïnvloed mijn huidige leven nauwelijks meer en als het dat nog enigszins wél doet, dan heb ik handgrepen gekregen hoe dat om te zetten naar niet meer!
Dankjewel Jan voor je luisterend oor; je inzichten; je deskundige begeleiding; jouw Zijn…, om mij te brengen naar hetgeen ik nu bereikt heb in relatief korte tijd. Klaar is een mens nooit zeg ik altijd; het leven is een leerproces…, ik wacht nu op mijn volgende les…, maar voor nu zit ik veel beter in mijn vel; er is iets wezenlijks veranderd; heerlijk!” Hele warme groet met dankbaarheid en veel succes!
P. uit O.

Eigen ‘ik’ even kwijt
Mijn ervaring: Je innerlijke ‘ik’ is het sterkte wat er bestaat. Iets waar je op kunt vertrouwen en op kunt bouwen. Ook al ben je je eigen ‘ik’ even kwijt…, Jan zorgt er met juiste duwtje in de goede richting en de juiste begeleiding voor dat je je eigen ‘ik’ weer vind. Ik en de ik gaan weer hand in hand door het leven. Jan.., BEDANKT! Groet E. uit T.

Hyperventilatie
Hallo, ik ben een 53 jarige vrouw. Ik had veel psychische klachten zoals onrustig zijn, hyperventilatie en me heel gespannen voelen. Ik was bij heel veel hulpin-stanties geweest maar het hielp allemaal niets. Toen las ik van HypnoprevenT en nam de stap om dat maar eens te gaan proberen en tot mijn verbazing bloeide ik weer helemaal op en heb alles weer onder controle en dat na 5 sessies. Ik ben Jan daarom ook heel dankbaar en ik raad je aan als je ergens mee zit en er zelf niet uit komt.., neem die stap en ik garandeer je dat het weer goed komt’. Groetjes R.

Onzekerheid
In eerste instantie ging ik voor mijn faalangst naar HypnoprevenT. Na mijn kennismakingsgesprek met Jan kwamen we erachter dat het probleem lag bij weinig zelfvertrouwen en onzekerheid. Hier hebben we dan aan gewerkt met behulp van NLP en EFT. Na een aantal keer merkte ik dat het werkte. Normaal vond ik het moeilijk om een groep mensen te woord te staan maar dat was een stuk minder geworden. Ik ben blij  dat ik deze stap heb gezet want ik voel me nu een stuk zekerder en heb ook meer zelfvertrouwen. Bedankt, Jan..,
M.D.

Mijzelf leren kennen 
De keuze om bij Jan in therapie te gaan was snel gemaakt toen ik de website bekeek en de positieve posts las. Gelukkig bleek de keuze om deze therapie-vorm te kiezen de juiste te zijn. Door de therapie heb ik een deel van mijzelf leren kennen dat ik nog niet kende / zag. Jan liet mij door met name oefen-ingen inzien hoe ik (on)bewust dacht en mij gedroeg. Hij liet mij naar mijn ge-voel luisteren in plaats van alsmaar op basis van het verstand keuzes te maken. Vaak waren de sessies confronterend, maar nooit vervelend en haalde ik er uiteindelijk juist energie uit. Jan, nogmaals bedankt!
Groetjes Angelique

Buikpijn
Ik liep al meer dan een jaar met buikpijn rond, niets hielp en ook de artsen stonden voor een raadsel. Ik ben via de site in contact gekomen met Jan. Ik heb een aantal sessies gehad. Nu ben ik klachtenvrij en ik heb nu ook een beter zelfbeeld gekregen. Jan je hebt me goed geholpen. SUPER BEDANKT.
Groetjes M.

Denken en je gevoel
Als je denkt dat je ‘t eigenlijk allemaal wel weet, maar er toch niet uitkomt, laat Jan je dan helpen! Met zijn vakkundigheid, integere houding en bijzondere gave je snel op je gemak te doen voelen, helpt hij jou een brug te slaan tussen jouw
denken en je gevoel! Dat zal je verheldering geven die je tot nog toe mistte, en je in de goede richting doen laten bewegen! Je komt als ‘t ware juist uit een hypnose. De hypnose die tot nu toe “jouw leven / gedachten-wereld” heette.
Niet twijfelen maar doen! Jan, nogmaals heel hartelijk bedankt!!
M.v.B. Tilburg

Angstaanvallen. 
Begin dit jaar heb ik te maken gekregen met angstaanvallen. Via internet ben ik terecht gekomen bij Jan van Berkel van HypnoprevenT. Na een kort telefoonge-sprek kreeg ik meteen het gevoel dat ik aan het juiste adres was. We hebben een afspraak ingepland en was blij dat ik toch misschien iemand had gevonden die me wellicht kon helpen met mijn angst. Deze angst had tegen die tijd bijna mijn hele leven onder controle. Niet alleen ik maar ook mijn partner had er enorm last van.
Na het eerste gesprek met Jan kreeg ik echt het gevoel dat hij me begreep. Hij praatte mee over mijn gevoelens en kon bepaalde dingen omschrijven alsof hij ze zelf kon voelen. Dit zorgde er voor dat ik me al snel op mijn gemak voel-de. In totaal heb ik 7 sessies gehad waarbij ik verschillende manieren heb ge-leerd om met mijn angst om te gaan. We hebben samen oefeningen gedaan waarbij ik mijn zelfvertrouwen terug heb gekregen en ik weer positief in het leven sta. Jan, nogmaals bedankt voor je hulp, sinds ons laatste gesprek gaat het super goed.
R. uit Tilburg

Uitstelgedag
Mijn uitstelgedag is de reden geweest waarom ik naar Jan ben gegaan. Van het regelmatig opschuiven van moeilijke en spannende zaken kreeg ik steeds meer last. Het lukte mij niet om dit patroon te doorbreken en ik vroeg mij af waar dit toch vandaan kwam en hoe ik dit kon gaan veranderen. Samen met en door Jan ben ik achter de oorsprong gekomen. Zijn begeleiding heb ik professioneel ge-vonden. Via gesprekken, vragen, oefeningen en huiswerk ben ik verder geko-men. Door Jan heb ik beter en dieper inzicht gekregen in mijn vroegere jeugd-ervaringen en heb ik oude, pijnlijke gevoelens kunnen herzien. Nu ik weet waar de diepere oorsprong van het uitstelgedrag zit, kan ik daar nú als volwassene anders mee omgaan. Jan heeft me ook tips aangereikt waar ik veel aan heb. Met deze tools in handen zie ik de toekomst zonnig tegemoet.
M. uit Tilburg

Onzekere meisje
Ik ben Selina en wil graag mijn ervaring met jullie delen. Toen ik bij Hypnopre-venT kwam was ik heel sceptisch over hypnose en alles wat daar bij hoorde. De reden dat ik deze stap in eerste instantie heb gezet was voor mijn gezin en niet voor mezelf. Toen ik eenmaal de stap had gezet en ik met Jan ben gaan praten kwamen er ontzettend veel dingen los en kostte het me veel moeite om die dingen alsnog te verwerken. Stukje bij beetje ging het steeds beter met me. En dat onzekere meisje wat binnen stapte verdween. Ik heb geleerd dat ik net zo goed ben als een ander en dat ik geen reden heb om onzeker te zijn. Ik mag trots zijn op wie ik ben. Door middel van EMDR zijn de spanningen en boos-heid van vroeger waar ik tot nu nog last van had helemaal verdwenen. Tuurlijk moet je als je klaar bent met de sessies aan jezelf blijven werken maar doordat ik deze stap heb gezet en veel heb geleerd is het makkelijker om de goede kant op te gaan. Ondanks dat ik zo sceptisch was ben ik heel blij dat ik het gedaan heb! Hopelijk kan ik mensen zo dat laatste duwtje geven om deze ervaring aan te gaan. Nogmaals bedankt Jan!
Groetjes Selina

Mijn diepste gevoel 
Mijn eerste contact met Jan was telefonisch, om kennis te maken en eventueel een afspraak te plannen. Direct kwam er begrip, rust en vertrouwen vanuit Jan op mij over. Eindelijk iemand die niet alleen in mijn bovenkamer blijft ‘roeren’ maar het vermogen heeft om mijn diepste gevoel naar boven te halen. Ik heb in het verleden al verschillende hulpverleners bezocht maar niet een is ooit echt tot de kern gekomen. Jan laat je praten, en zegt zelf genoeg maar niet te veel. Jan laat je luisteren naar alles wat je tussen de regels door zegt en laat je luisteren naar de stilte. En Jan laat je vooral in je waarde. Ik had moeite om dingen die ik dacht hardop uit te spreken, uit schaamte of omdat ik bang was voor de gevolgen. Maar ik sprak ook dingen uit waarvan ik niet wist dat ik ze dacht! Mijn wens (voordat ik bij Jan kwam) was om alle ramen en deuren van mijn leven weer open te zetten. Zonlicht en helderheid in mijn denken te scheppen, allemaal vanuit een vertrouwd onderbuik gevoel. Dat vertrouwen heb ik terug gekregen. Heel bijzonder. Dank je wel Jan.
Edith…,

Rugzakje
Ik had al maanden lopen dubben: zal ik Jan wel/niet vragen om samen met mij naar de inhoud van mijn rugzakje te laten kijken. Mijn rugzakje zat vol toen ik de intakeafspraak maakte. Ik had zoveel angst voor pijn in mijn rug ontwikkeld dat het mijn hele leven beïnvloedde. Het was angst voor de angst geworden. Jan is heel voorzichtig, met heel veel warmte en zorgvuldigheid, begonnen om mij mijn rugzakje open te laten maken. Er kwam een zieke moeder uit, er kwam ontslag tijdens de ziektewet uit, er kwam ontslag door graaigedrag van bestuur-ders uit. En een draak van een lied over een moeder en kind die dood gingen en dit werd in de derde klas lagere school wekelijks gezamenlijk gezongen. Jan heeft met veel verschillende technieken gemaakt dat ik nu kan lachen om die draken. Ze zijn uit mijn rugzakje en ik heb zoooooooo veel ruimte erbij gekre-gen. Door Jan zijn vakmanschap, door betrokkenheid en door zijn integere houding. Hij laat je zijn wie je bent en hij laat je voelen dat het goed is zoals je bent. Dank je Jan…, Het is door en met jou voor mij een eigen en bijzonder proces geworden. 
M. uit Tilburg

Irreële angst
Al jaren heb ik last van spreken in een grote groep. Dat kunnen bekende of on-bekende mensen zijn. Tijdens het uitoefenen van mijn functie merkte ik dat het mijn ontwikkeling in de weg stond. Ik bleef in mijn comfortzone en had manie-ren gevonden om het uit de weg te gaan. Als ik er echt niet onderuit kon had ik van te voren last van slapeloze nachten en op het moment van spreken gierden allerlei emoties door mijn lijf. Ondanks dat mijn omgeving aangaf daar niets van te zien of te merken ging ik langzaam ‘dood’ van binnen. Door samen met Jan op ontdekkingsreis te gaan kwam ik erachter waar deze irreële angst vandaan kwam. Door terug te gaan naar dat gevoel en er een andere lading aan te ge-ven, is mijn leven, in positieve zin, compleet veranderd. Ik kan nu eindelijk doen wat ik leuk vind en er ook nog van genieten, zonder dat er allerlei emoties door mijn lijf gieren. Ik blijf mezelf verbazen in de stappen die ik zet, mezelf neerzet en eindelijk me verder kan ontwikkelen binnen mijn huidige functie. Dank je wel Jan , mijn dank is groot! N. E.

Dingen niet meer wegstop
Beste Jan.., De afgelopen weken heb ik veel nagedacht, gesproken en voor mezelf knopjes omgezet! Dat heeft me doen besluiten om te stoppen met de therapie, ik voelde de laatste paar sessies al een enorme verandering in mezelf. Ik heb de therapie als goed ervaren door de confrontaties en zeker ook met mezelf. Het heeft veel gebracht en er ging veel door me heen. Alsof alles in beweging kwam…, ook de oefeningen hebben me zeer bewust gemaakt in het geheel en dat ik dingen niet meer wegstop! Durf dingen te benoemen, voel de kracht weer in me terug na jaren en dat maakt me sterk! Dankzij je deskundige hulp hierin gaat het goed met me, ik zit lekker in mijn vel. Dank je Jan, met vriendelijke groet, C. uit Tilburg

In de lift gegaan
Hoi Jan, Ik wil na onze sessie graag mijn afspraak voor dinsdag 8 Mei en vrijdag 18 Mei afzeggen. Ik kwam in London per ongeluk in een lift terecht bij de metro en ging eigenlijk heel goed. Daarna ben ik in het hotel in de lift gegaan en dat ging ook heel goed. J. heeft het voor jou gefilmd, dus ik heb het bewijs! Ik had eigenlijk bijna geen angstige momenten op vakantie en dat was echt voor het eerst, dus daar ben ik heel blij mee. Ik voel me nu goed. Heb net een vakantie naar Ibiza geboekt met het vliegtuig in de herfstvakantie. Ik wil graag even aan-kijken hoe het gaat de komende tijd. Als ik merk dat er dingen opspelen dan bel ik jou voor een afspraak. Na de zomervakantie wil ik graag met jou werken aan het met het vliegtuig gaan. Zou fijn zijn als ik dat ook kan zonder heel erg ang-stig te zijn.
Groetjes N. uit T.

Zelfvertrouwen
Hallo Jan, Wat heb je toch veel in beweging gezet bij me! Ik verbaas me regel-matig hoe ik op verschillende situaties reageer. Zeer verrassend en het gaat zo gemakkelijk. Ik voel me zo anders als voor de tijd voor dat ik bij jou ben ge-weest. Mijn zelfvertrouwen heeft een echte kick gehad maar ook het gevoel dat ik nu heb is zo fijn. Ik ben ontspannen en relaxt. Ik kijk nog wel eens terug hoe het vorig jaar was en dan denk ik ‘wat ben ik er goed uitgekomen, en wat goed dat ik bij jou geweest ben.’ Nogmaals bedankt. Ik zal je aan iedereen adviseren…,
Vriendelijke groet, W

Goede beslissingen
Ha Jan, Bedankt voor de geboden hulp en inzichten de afgelopen tijd. Ben er zeker rustiger door geworden in het hoofd en het heeft me ook geholpen be-slissingen te nemen die niet gemakkelijk waren. Goede beslissingen naar nu blijkt. Bedankt voor alles, Jan,

Open en spontaner
Jan heeft me met verschillende technieken geholpen om meer in mijn kracht te staan en ook te kunnen voelen dat ik in mijn kracht sta.  Door gesprekken en simpele oefeningen in de dagelijkse praktijk ben ik me meer bewust van het ef-fect van mijn handelen of mijn gedachten in met name werksituaties. Maar vooral door EMDR heb ik uiteindelijk wat zaken uit het verleden echt uit mijn systeem kunnen halen. De coaching heeft ertoe geleid dat ik meer open en spontaner kan zijn en mijn werk makkelijker en met meer vertrouwen kan uitvoeren. Nogmaals dank,
P. uit T.

Jezelf kwijt te raken 
De uitdagingen in het leven zijn divers. In de hectiek van alledag dreig je ge-leefd te worden en jezelf kwijt te raken in een stortvloed aan informatie en verantwoordelijkheden. Waarom wachten tot het fout gaat? Jan geeft je hand-vatten om je te richten op een belangrijk houvast: de ruimte en stilte in jezelf.
Groeten C. uit B.

‘Boos’ mag er zijn
Dag Jan…, Het gaat goed met me. Ik kom steeds dichter bij mezelf, soms met vallen en opstaan, maar dat is ook prima. Wat er anders gaat is meer bewust-wording van bijvoorbeeld emotie, ‘boos’ mag er zijn. Voorheen gaf dat onrust en tweestrijd en nu mag het er zijn! Ik zorg beter voor mezelf en geef meer mijn grenzen aan…, tot hier en niet verder. Eten is nog een verbeterpunt en een lastige voor mij. Met onrust neig ik daar nog steeds toe. Maar ik ben van de medicijnen af en dat voelt goed en een paar kilo kwijt. Fysiek wel even heftig geweest, maar die balans komt weer. Ik ben nog steeds positief!
Groetjes M. uit D.

Helemaal uitgeput
Begin dit jaar kwam ik voor het eerste bij Jan. Na een lange periode van ingrij-pende gebeurtenissen was ik emotioneel helemaal uitgeput. Daarvoor was ik een aantal keren bij een psychologe geweest. Zij probeerde me te helpen met cognitieve gedragstherapie, maar dat werkte bij mij niet. Cognitief kon ik alles op een goede manier beredeneren en verklaren. Het was juist mijn onderbe-wuste die aangaf dat er iets helemaal fout zat. Mijn lichaam gaf allerlei signalen af zoals paniek, onrust, slapeloosheid, hartkloppingen, etc. Maar ik wist niet wat ik eraan kon doen en hoe ik ‘erbij’ kon komen. Met mijn eerste gesprek met Jan wist ik dat ik daar goed zat. Ik heb een heel intensief therapie traject gehad waarin ik dmv allerlei technieken veel inzicht in mijzelf, mijn drijfveren en mijn gedrag heb gekregen. Ik heb door de vele oefeningen opnieuw geleerd om emoties te voelen en te herkennen en vooral… dat mijn emoties er mogen zijn, dat ik er mag zijn. Stukje bij beetje ging ik steeds meer vooruit. Ik leerde me openstellen, me meer te ontspannen en te oefenen met nieuw gedrag. Ik ben nu weer helemaal opgekrabbeld en voel me vele malen rustiger, sterker en milder dan ik de jaren hiervoor was. Jan, enorm bedankt voor je begeleiding hierbij!
Groetjes K. uit Tilburg

Gevoel van onbehagen
Dankbaar naar mezelf, dat ik met mijn hulpvraag naar Jan ben gegaan. Voor iemand, die zichzelf sterk en krachtig vindt, was het een hele stap en toch ook echt nodig. Het is fijn om te ervaren niet alles alleen te hoeven doen. Ik had een idee waar mijn soms intense gevoel van onbehagen vandaan zou komen. Toch bleef ik maar in cirkeltjes ronddraaien en kon mijn vinger niet op de zere plek krijgen. Uiteindelijk is gebleken dat niet alles waar is wat je denkt. Jan heeft me begeleid tot de kern van mijn “probleem”. En die bleek ergens anders te liggen, dan ik vooraf dacht. Ik heb Jan ervaren als een prettig en integer the-rapeut. Hij heeft mij een veilige omgeving geboden, waar ik volledig mezelf mocht en kon zijn. Jan begeleidt zonder oordeel en zonder er zijn interpretatie op los te laten. De antwoorden vind je zelf onder zijn deskundige begeleiding. De sessies hebben er toe geleid dat het oude gevoel van onbehagen is verdwe-nen. Ik kan nu vol vertrouwen en met liefde naar mezelf verder op mijn levens-weg. Een groter geschenk had ik mezelf niet kunnen geven.
Yvonne uit O.

Vast gelopen. 
Hier mijn ervaringen bij jouw behandeling: Door een leven met tegenslagen en toch maar doorgaan was ik vast gelopen. Altijd moe, neerslachting en ge-haast. Door stil te staan bij wat er gebeurd, kan ik nu verder. Jan heeft me ge-holpen om de rugzak die in jaren loodzwaar was geworden leeg te maken, stukje bij beetje, met veel geduld en begrip. Ik voelde me veilig en gesteund door Jan in dit proces. Hiervoor veel dank. Ik kan nu weer mijn leven, leven. Hartelijke groet,
Annemiek uit O.

Bepaalde patronen
Hier mijn reactie: Als je het aandurft om eens eerlijk naar jezelf te kijken omdat je in bepaalde zaken blijft vastlopen, beperkt wordt of gewoon echt niet meer weet hoe je bepaalde patronen bij jezelf kunt doorbreken…, ga dan eens langs bij Jan. Hij is zeer deskundig, straalt een enorme rust uit en gaat met jou samen een pad bewandelen, waarin hij respectvol is en jou zelf de touwtjes in handen geeft. Op jouw tijd en waar jij je goed bij voelt. Geen uren praten, maar keiharde inzichten krijgen waar je iets mee kunt en die in mijn geval echt heel bepalend zijn geweest. Wat een inzichten heb ik gekregen. Patronen zijn doorbroken, behoorlijke dosis zelfkennis gekregen. Voor mij het meest belangrijke…, het werkt zo enorm bevrijdend. Ik had dit nooit willen missen en zie de ‘reis’ die ik met Jan gemaakt heb echt als een cadeau voor mezelf.
Mariska uit D.

Relatiebreuk
Ja, vorig jaar September ging het niet goed met mij. Gelukkig kende ik iemand die goede ervaring met Hypnoprevent en jouw sessies had. Ik besloot dat er echt iets moest gebeuren en belde je en kon gelukkig snel terecht en tot op vandaag ben ik blij dat ik die stap heb genomen. De sessies hebben plaats ge-vonden in de periode van September tot November 2015. Het heeft dan ook even geduurd voor ik een stukje voor de site heb geschreven. Dit, omdat ik echt zeker wilde zijn dat het met me na een jaar nog steeds goed zou gaan en geen
terugval kreeg of zo. Door een onverwachte relatiebreuk bleef ik door bikkel-en, dacht na vijf jaar dat ik er geen last meer van zou hebben maar dit bleek toch anders te zijn want alsnog kwam daar toch ‘de man met de hamer’ waardoor ik uitviel o.a. op mijn werk…, Na een paar sessies bij HypnoprevenT was als snel duidelijk dat ik in een cirkel bleef zitten omtrent de relatiebreuk en daarnaast dat ik ‘mijn eigen ik’ al een paar jaar uit het oog ben verloren!! Ik ben je echt dankbaar dat je mij in de sessies dit inzicht hebt gegeven, maar dat we hier ook aan gewerkt hebben om deze cirkel te doorbreken en mijn ‘eigen ik’ beetje bij beetje terug kreeg. Het waren soms intensieve sessies maar ECHT DE MOEITE WAARD. Wat het mij heeft opgeleverd is: ‘Definitief punt achter de relatiebreuk’. ‘Mijn eigen ik terug gevonden en liever voor mezelf te zijn en dat ik er ook mag zijn en belangrijk ben’. ‘Ik kan zelf mijn innerlijke rust nemen, STILTE, geen gemaal meer in mijn hoofd, wat als, wat nu, etc, etc,’. Jan, super bedankt! Groetjes E.G. Tilburg

Angstklachten
“Loop je steeds vast in dezelfde situaties en zit je even niet zo lekker in je lijf of leven?” Dat gaf voor mij, samen met de andere ervaringen, de doorslag om contact op te nemen met Jan. Ik dacht altijd dat ik het zelf wel op kon lossen en dat mijn angstklachten vanzelf over zouden gaan. Dit bleek echter niet zo te zijn. Ik vond het best spannend om naar Jan toe te gaan maar voelde me wel meteen op mijn gemak en werd er rustig van. Binnen een aantal sessies leerde ik al dat ik sterker ben dan ik denk en vertrouwen moet hebben in mijn lich-aam. Ik ben erg gelukkig met het eindresultaat. Ik zit lekker in mijn vel, pieker nauwelijks en kan echt weer genieten! Dit gun ik iedereen. Bedankt Jan,
L. uit A.

Vliegangst
Ik kwam bij HypnoprevenT terecht door problemen die ik ondervond na mijn scheiding. Tijdens en na de sessies bij Jan veel inzichten gekregen waardoor ik dingen heb kunnen verwerken en meer innerlijke rust heb. Tot slot ook nog ge-werkt aan de jarenlange vliegangst die ik had en geloof het of niet.., de laatste keer dat ik heb gevlogen was de angst nagenoeg verdwenen. Jan, enorm be-dankt voor de inzichten en begeleiding.
Groetjes J. uit T.

Vervelende jeugd
Na een tip van mijn coach van de vrouwenpraktijk ben ik bij Jan terecht geko-men. Ik worstelde mijn hele leven al tegen de oorzaak van een vervelende jeugd. Ik ben 20 jaar geleden al eens zwaar depressief geweest. Ik ben daar toen wel doorheen gekomen maar niet echt verder gekomen. Het leven was vaak moeilijk voor me en ik heb de emmer vol laten lopen. Jan heeft mij echt geholpen. Hij heeft me de emmer laten leegmaken wat niet makkelijk was. Het waren soms stevige sessies maar het is gelukt. Toch was er nog iets, ik miste iets in mijn leven, ik was niet compleet. Jan heeft me geholpen en ik heb ge-vonden wat er ontbrak in mijn leven. Vanaf dat moment voel ik mezelf weer compleet en voel ik me gelukkig. Ik heb daarna nog wel een paar sessies ge-daan die mij heel veel sterkte en in inzicht hebben gegeven. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu. Jan is een rustige man waar je je meteen op je gemak en veilig bij voelt. Iets wat zeker erg belangrijk is om je open te stellen. Het was voor mij iets nieuws en onbekend maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb er een nieuw leven door gekregen waar ik lekker van ga genieten. Ik ben Jan daarvoor erg dankbaar en wens hem het allerbeste toe. Dank je wel Jan..,
van Wilhelmien uit T.

Aanpakken en afpellen
Met alleen een kaartje de stoute schoenen aangetrokken en gebeld. Meteen een luisterend oor en gerichte vragen. Dit was mijn eerste kennismaking met Jan. Gedurende de intensieve sessies kon ik in mijn eigen tempo mijn hulp-vraag aanpakken en afpellen. Ik heb Jan in dit proces ervaren als kundig, op-recht, rustig. Betrokken, respectvol en waar nodig confronterend. Heel erg bedankt Jan…punt! A. uit T.

Wat ik zelf niet meer wist.
Mijn ervaring met Jan en HypnoprevenT: Ik ben erg dankbaar voor de ruim-te die ik bij jou vond om onder ogen te komen wat er opspeelde. Ik heb me heel veilig gevoeld, waardoor je me hebt laten ervaren wat ik zelf niet meer wist. Je bent erg deskundig, professioneel, toegewijd en relaxt en zag mij. Ik kan weer verder met de inzichten die ik kreeg. Nogmaals erg bedankt! Ik wens je alle goeds!
Groetjes Rachel,

Opnieuw geboren
Het is alweer een seizoen geleden dat ik naar je praktijk kwam. Ik wil je eigen-lijk even zeggen dat ik me nog steeds zo ontzettend goed voel. En dat ik zo dankbaar ben dat ik de stap 1,5 jaar geleden gezet heb om bij jou aan de slag te gaan. Het voelt nog steeds als opnieuw geboren! Het proces was echt helemaal oké!!! Vriendelijke groetjes,
An uit T.

Calimero
Beste Jan, En zo ben je weer een paar weken verder, maar is er geen week geweest dat ik er niet aan dacht wat ik bij jou geleerd en ervaren heb. Het leven blijft druk maar ik blijf bij mezelf. Keuzes maak ik bewust en dat geeft rust, en soms maak ik ze ook niet goed maar dat mag en is oké. Ik ben niet meer op zoek naar de perfecte ik, ik heb mezelf gevonden en ben er blij mee. Ook in plaats van het me de hele dag laten bepalen door opkomende negatieve gedachten en te vervallen in het Calimero gevoel, kijk ik nu niet naar de inhoud van wat er gebeurd, maar wat ik erbij voel, hoe dat komt en wat ik een volgen-de keer kan veranderen. En dat lukt! Jan dank je wel voor de wijze lessen, voor het proces wat ik heb mogen doorlopen. Het was een pittige weg, maar het mooiste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven. Dank je wel voor alles! Groetjes L. uit B.

Een nieuw ik
Ik ben heel dankbaar dat  ik deze stap heb mogen zetten om met mezelf aan de gang te gaan en ook dat er ontzettend veel in beweging is gezet en vooral om te zien wie ik was en nu absoluut verder wil met een nieuw ik. Ik weet dat ik er nog niet helemaal ben maar er is ontzettend veel ontdekt in mezelf. Ik heb ver-trouwen in de toekomst en hou vooral mijn doelen voor ogen! Heel erg be-dankt voor hetgeen wat ik tot nu toe al heb bereikt en wie weet tot ziens….,
Groetjes Nicole uit T.

Mooie stappen
Ik heb een aantal gesprekken gehad bij Jan. Via verschillende ervaringsopdrach-ten zowel met hem als thuis enorm mooie stappen kunnen zetten. Jan denkt met je mee en volgt geen standaard route. Hij kan luisteren en via zijn input je weer laten nadenken. Ik heb veel gehad aan de gesprekken en deze als zeer plezierig ervaren. Enorm bedankt!

Wat er al 14 jaar zat
Martijn uit T. Ik kon er mijn vinger niet op leggen waar nu precies de ‘crux’ zat, maar de puzzel is op zijn plaats gevallen. Boosheid over iets waar ik nooit boos om durfde te zijn maar wat er al 14 jaar zat…, en dat geeft ruimte.., letterlijk! Ik droom er ‘s-nachts van en merk dat ik aan het verwerken ben. Mijn onderbewustzijn is ook hard aan de gang 🙂 Fijn! Wilde dat toch even met je delen. Het ga je goed Jan.
Lieve groeten.., M.

De vliegreis goed doorstaan.
Hoi Jan, New York New York. Sweet memories inmiddels. We zijn in de meiva-kantie 17 dagen geweest en het was fantastisch. Rondreis van New-York naar Washington, Philadelphia, the Hamptons, Newport, Martha’s Vineyard, Boston en geëindigd met een paar dagen New York. Het is zo goed gegaan. Ik heb de vliegreis goed doorstaan. Ging in het vliegtuig naar de wc met de deur op slot. In Amerika deed ik ook de deuren van wc’s op slot en ben zelfs (als het moest) in liften gegaan. Je zou trots op me geweest zijn, Jan. Ik was super trots op me-zelf en heb de vakantie als heel ontspannen ervaren. Ben nu bezig met een Jaartraining bij de Vrouwenkrachttraining. Trainingsweekenden, coaching. opstellen en veel boeken lezen. Volop in ontwikkeling, weer heel veel inzichten en voort bordurend op alles wat ik van jou geleerd heb.
Groetjes N. uit T.

Ach, een sigaretje
Dag Jan, Hieronder nog een korte referentie voor de website…, Telkens op-nieuw pogingen gedaan om te stoppen, en toch lukte het me elke keer niet om die sigaret te weerstaan. Elke keer weer een excuus: feestje, vakantie of een druk-ke dag en ach, een sigaretje kan wel, maar vervolgens weer terug bij af. Elke keer weer balen dat het was mislukt en ik zelf niet de discipline had om te stoppen. Op Google op zoek naar tips wat mij kon helpen om te stoppen met ro-ken. Zo kwam ik bij praktijk HypnoprevenT van hypnotherapeut Jan van Berkel uit. Gezonde spanning, want ik had geen ervaring met hypnotherapie. Maar wat een letterlijke verademing. Fijne gesprekken gehad met daarbij bewustwording van mijn onbewuste. En de belangrijkste bewustwording: dat ik moet stoppen met roken voordat het mij stopt! Met steeds meer vertrouwen na elke sessie ben ik nu overtuigd gestopt en merk ik dat ik geen moeite meer heb met gestopt zijn. De nadelen wegen nu zwaarder, dan de drang die ik eerder ervaarde. Ik ben trots op mezelf en voel me gezond! Jan.., dankjewel voor deze gezonde ervaring!!
Groetjes Yvonne uit R.

Los laten 
Jan heeft mij geholpen om bepaalde patronen die ik onbewust had gecreëerd te doorbreken. Met weinig woorden heeft hij mij doen inzien dat ik het verle-den kan los laten en zelf de kracht heb om mijn leven te veranderen. Aan de hand van verschillende oefeningen heb ik geleerd om meer op mezelf te ver-trouwen en mijn grenzen duidelijker aan te geven. Ik heb het gevoel nu meer controle over mijn eigen leven te hebben in plaats van het in handen van an-deren te leggen. Dat geeft rust. Ik heb heel veel aan de sessies gehad. Nogmaals bedankt voor alles. Groet G. uit Tilburg

Niet roken
Hoi Jan…, Het gaat (verbazingwekkend) goed. Eigenlijk heb ik tot nu toe nog niet een echt probleem gehad met het niet roken. Ik ga het volhouden deze keer! Inmiddels heb ik al meer ‘hindernissen’ gehad en het verbaasd me echt hoe weinig problemen ik hier mee heb. Ik ben blij dat ik gestopt ben.
Groetjes Petra,

Uit balans
Als ‘sterke’ en onafhankelijke vrouw, zelf werkzaam geweest in de hulpverle-ning, nooit gedacht dat ik zó uit balans kon raken na een heftige gebeurtenis. Jan heeft mij geholpen om mijn gedachten te ordenen waarbij niet alleen de gevolgen maar ook de oorzaak van mijn problemen werden aangepakt. Er was ruimte voor mijn verdriet maar hij hield mij ook een spiegel voor. Hij deed dat op een rustige en vooral professionele manier, waarbij wederzijds vertrouwen hoog in het vaandel stond. Dank en vriendelijke groet,
P. uit T.

Leiding over mezelf
Ik schrijf deze referentie twee jaar na afronding van de begeleiding door Jan. Ik gebruik zijn oefeningen nog steeds regelmatig en de inzichten die ik bij hem heb opgedaan waren voor mij life-changing. Jan wist me elke keer met zachtheid en duidelijkheid te brengen tot een nieuw inzicht, precies dat wat ik nodig had om weer een stap te kunnen zetten in mijn leven. Ik ben hem heel dankbaar voor alles wat ik van hem geleerd heb en ik gun iedereen zijn begeleiding.
Groetjes Hilde

HypnoprevenT zet sinds 2010 moderne hypnotherapie in als methode voor hoofd, hart en lichaam.