hypnotherapie Tilburg en omstreken logo

Hypnotherapie in Tilburg e.o.

Stappen na een afspraak

Na telefonisch contact (dit is vaak de ijsbreker) en gemaakte afspraak volgt een intake/kennismakingsgesprek. Ik heb alle begrip als je dat spannend kunt vinden. Wees gerust. Veelal blijkt het voor vele mensen reuze mee te vallen en wordt het als een opluchting ervaren. Nadat je me je thuis ingevulde intakeformulier hebt gegeven wordt in vertrouwen goed, serieus en neutraal naar je geluisterd. Jij bent namelijk altijd meer dan het probleem en gaat de aandacht vooral eerst naar jou uit. Er wordt zo informatie verzameld en heb je ruimte om vragen te stellen. Daarna het helder krijgen van je hulpvraag en kijken we wat je doel is. Al pratende ontstaat zo in samenspraak hoe we het een en ander vorm gaan geven. Soms kan er al een beetje gewerkt/ervaren worden.

Is er een basis tot samenwerking (de befaamde klik) en past je hulpvraag binnen de therapie dan kan een afspraak voor een eerste sessie worden gemaakt. Bij uitzondering is er soms onduidelijkheid over hulpvraag en doel. Een tweede gesprek is dan nodig of ontstaat er in de eerste sessies meer duidelijkheid. Soms is doorverwijzing nodig.

na afspraak

Evaluatie

Gedurende jouw proces kan je hulpvraag alsook je gestelde doel veranderen. Dit komt omdat er meer helder wordt en mogelijkheden toenemen. Vaak ook zijn er al vorderingen gaande of raakt je proces in een versnelling. Zo niet gaan we na ‘door wat, waar en hoe’ vanuit jouw behoefte bijgestuurd kan worden. Om je proces en wensen op de voet te volgen wordt er regelmatig tussendoor een evaluatie gehouden.

Er wordt in samenspraak ook ingeschat of de frequentie van de sessies verminderd kan worden. Voor kortdurende hypnotherapie geldt realistisch: Kort waar kan langer waar nodig. Een en ander hangt af van bijvoorbeeld: je probleem of situationele factoren.

  • Het veranderwerk/therapie is oplossingsgericht, sterk makend en positief (geen complexe analyses of oneindig diep graafwerk in het verleden). Echter wel inzicht en verwerking waar dat nodig mocht zijn.
  • Mijn werk heeft zijn basis in de hypnose en trance alsook in ‘aldoor op jou afgestemd’ andere inzetbare methodes. Vanuit verschillende lagen ontdek je dat je ‘altijd’ meer bent dat je probleem.
  • Er wordt dus integratief gewerkt omdat ons onbewuste zo wonderlijk divers is en kant en klaar technieken veelal niet toereikend zijn. Integratief betekent dat meerdere ‘waardevolle’ werkvormen naast of met elkaar gecombineerd kunnen worden ingezet en versterkend werkt.
  • Er is een aldoor optimaal en flexibel volgen en aansluiten op jou als persoon, jouw proces en het samen ontdekken wat jij daarin vind passen of nodig hebt.


HypnoprevenT houdt praktijk binnen ‘het Kloosterhuis’. Een klein rustiek voor-malig klooster waar in het verleden een Clarissenorde gevestigd was. Reacties van mensen zijn vaak dat ze er meteen bij het binnen zijn al een ‘rust’ ervaren. Sessies in deze ‘rust’ duren 75 minuten. Hierin krijg je als persoon voldoende ruimte en aandacht voor je zelf.

HypnoprevenT zet sinds 2010 moderne hypnotherapie in als methode voor hoofd, hart en lichaam.