hypnotherapie Tilburg en omstreken logo

Hypnotherapie in Tilburg e.o.

Wat is trance en hypnose?

Wat is Trance?

Wat is trance? Net als dromen, dagdromen, slapen, flow en wakker zijn is trance een menseigen en alledaags natuurlijk verschijnsel. Het zijn jouw en mijn door de dag heen voorkomende veranderende bewustzijnstoestanden. Ook blind van woede zijn, vlinders in je buik door verliefdheid, op een roze wolk zitten, verwondering, euforie, etc, dragen voor het brein allemaal de ingrediënten in zich waarmee dagelijkse trance-achtige toestanden spontaan kunnen ontstaan.

Negatieve trance

Een emotioneel probleem is veelal een vorm van negatieve trance en wordt ook wel een probleem-trance genoemd waarbij men niet of minder in het ‘hier en nu’ is. Wanneer deze probleem-trance aanwezig is blijken mensen niet optimaal bij hun ooit geleerde vaardigheden, mogelijkheden en kennis te kunnen komen waar ze normaal gesproken wel over beschikken. Moderne hypnotherapie is dan een prima ingang om uit deze negatieve trance vandaan te komen! Vanuit deze fixatie vandaan komend kan er voor jou weer beweging gaan ontstaan richting gewenste veranderingen.

wat is trance en hypnose

Alledaagse spontane trance.

Alledaagse spontane trance (her)ken je waarschijnlijk ook wel als jij ergens zo intensief in opgaat (absorbtie) dat de omgeving lijkt te verdwijnen. Bijvoorbeeld bij: het helemaal opgaan in een boek, herinneringen, film, gesprek, verhaal, autorit, muziek, handeling (bijv. sport/spel/dans) of dagdroom. Het is ook te zien in het kind dat we innig zien praten met een denkbeeldig vriendje…, Kortom: In ons dagelijkse leven is dus meer ‘spontane trance’ aanwezig dan je tot nu toe dacht. Het is van alle tijden, in talloze tradities in vele vormen binnen vele culturen. Zelfs daar waar het woord ‘trance’ of ‘hypnose’ onbekend is. .

Waar jouw aandacht naar toe gaat ligt de trance om de hoek

Wat is Hypnose?

Wat is hypnose? It takes two to tango! We hebben het over Hypnose als een methode tussen twee samenwerkende mensen (Jij en Ik) in een gecreëerd therapeutisch klimaat om in vertrouwen en acceptatie te leren. Hierbinnen kan de trance ontstaan om doelgericht te benutten. Daar aan voorafgaand ervaar je onder begeleiding jouw eigen trance-vermogen in en door jezelf is op te wekken. Dit wordt de trance-inductie genoemd. Hypnose in een therapeutisch kader wordt dan gezien als een ‘intern gerichte open focus’. Hierin maak jij je tijdelijk los van de feitelijke buitenwereld. Daardoor kun je meer opgaan in ‘jouw interne werkelijkheid’. Je gaat meer open staan voor je onbewuste domein. Wat is dan hypnotherapie?

HypnoprevenT zet sinds 2010 moderne hypnotherapie in als methode voor hoofd, hart en lichaam.